Bojana Perić, Ekostar pak: Član žirija na Startup Shower projektu

Podsticanje inovacija i održivog razvoja

Na nedavno održanom Startup Shower projektu 2023/2024 Bojana Perić, direktorka društva Ekostar pak, učestvovala je kao član žirija u polufinalu i finalu, birajući najperspektivnije startapove koji će osvojiti prestižnu nagradu od 1.000.000 dinara. Ovaj događaj, koji okuplja inovativne mlade ljude i podstiče razvoj novih poslovnih ideja, još jednom je potvrdio značaj podrške preduzetništvu i inovacijama u Srbiji.

Bojanino učešće na Startup Shower projektu nije samo pokazatelj njenog posvećenog rada i stručnosti, već i dokaz njenog neprekidnog zalaganja za održivi razvoj i ekološku osvešćenost i odgovornost.

Kao direktorka društva u Ekostar pak-u, Bojana je posvećena vođenju organizacije sakupljanja, reciklaže i ponovnog iskorišćenja ambalažnog otpada. Njena kompanija igra ključnu ulogu u ispunjavanju ciljeva propisanih Uredbom o planu smanjenja ambalažnog otpada i Zakonom o ambalaži i ambalažnom otpadu, a sve to u ime preko 840 svojih  klijenata.

Ekostar pak je sinonim za odgovorno upravljanje ambalažnim otpadom u Srbiji. Sa značajnim ulaganjima u razvoj sistema za sakupljanje i reciklažu ambalažnog otpada iz privrede i domaćinstava, kompanija doprinosi očuvanju prirodnih resursa i smanjenju negativnog uticaja ambalaže na životnu sredinu. Saradnjom sa kompanijama, lokalnim zajednicama i preduzećima za reciklažu, Ekostar pak obezbeđuje uslove za održiv razvoj i promoviše cirkularnu ekonomiju.

“Biti deo Startup Shower projekta i imati priliku da ocenjujem inovativne ideje mladih preduzetnika bilo je izuzetno inspirativno iskustvo. Verujem da podrška novim poslovnim idejama, koje teže održivosti i ekološkoj odgovornosti, ima neprocenjiv značaj za budućnost naše zemlje”, izjavila je Bojana.

Bojana i Ekostar pak nastavljaju da inspirišu i podržavaju razvoj inovacija i ekološki odgovornih poslovnih praksi, čineći korake ka boljoj i održivoj budućnosti za sve nas.

 

O Startup Shower projektu

U cilju podrške razvoju preduzetničke kulture i inovacija u poslovanju, ali i razvoju pojedinca, sekundarno i društva, Business Intelligence Institute sprovodi projekat „Start up Shower“. Projekat pruža bespovratnu finansijsku podršku (novčanu nagradu), ali i podršku kroz poslovno, finansijsko, pravno i mentorsko savetovanje od strane najuspešnijih lidera i eksperata u Republici Srbiji.

Snaga projekta se, pored materijalne i nematerijalne podrške, ogleda u personalizovanom pristupu odabranom projektu kako bi se maskimizirali razvojni potencijali poslovne ideje ili kako bi se postojeći projekat osnažio.

Na ovaj način, Business Intelligence Institute organizuje i koordinira projekat koji integriše uspešne kompanije, vlasnike kapitala, poslovne savetnike i mentore sa jedne strane, kao i korisnike podrške sa druge strane.

 

Pročitajte još