Business Intelligence Institute održao poslovni panel u oblasti liderstva i ESG-a u Nišu

U cilju širenja inovativnih ideja kojima teži Business Intelligence Institute, u 2024. odlučili smo da naše aktivnosti proširimo van Beograda, te smo za generalne direktore i vlasnike kompanija 29. maja u Naučno tehnološko parku u Nišu organizovali poslovni događaj u oblasti liderstva i ESG-a. Događaj je organizovan u partnerstvu sa NTP Niš, KLER Niš, kompanijama Tridonic i Zumtobel Group, kompanijom Benetton, TPA Srbija, Renomia i Procredit.

Prvim panelom „Održivo liderstvo kroz prizmu upravljanja ljudskim kapitalom i promenama“ moderirala je Ivanka Novaković, osnivač Proconulting-a, dok su generalni direktor LB Plant Niš, ZG Lighting Aleksandar Jovanović i generalni direktor Tridonic Plant Niš Igor Tošić bili panelisti. Ovaj zanimljivi panel je imao za temu upravljanje, šta je ključ za upravlajnje ljudima u uslovima konstantnih promena i neizvesnosti kao i gde agilnost može povećati performanse organizacije i kako je primenjivati. Šta je prava mera između strpljenja i prebrzog donošenja odluka je takođe bila jedna od tema o kojoj se razgovaralo.

Zašto su ESG strategija i akcije „must to have“, a ne „nice to have“ je bila tema drugog panela na kome su panelisti bili Bojan Žepinić, Rukovodeći partner, TPA Srbija i Aleksandra Raca, Belgrade office and International Business Director kompanije Renomia Serbia i Dragana Ristić, Head of HR, Zumtobel Group Serbia.

ESG kao tema postaje sve važnija, kako sa aspekta konkurentnosti kompanije, lanca snabdevanja, kreditnog zaduživanja, ali zakonske regulative, a sve ovo ukazuje na važnost diskusije na panelu kojim je moderirala takođe Ivanka Novaković. Na panelu se razgovaralo o najvećim izazovima u praksi, glavnim ciljevima ESG strategije, najvećim dilemama generalnog direktora u vezi sa ESG-om, socijalnoj perspektivi i podršci zajednici i mnogim drugim pitanjima iz ove zanimljive i aktuelne oblasti.

Nakon formalnog dela, na networking koktelu mnogobrojni gosti direktori i predstavnici kompanija iz Niša i okoline su imali lepu priliku da se upoznaju sa učesnicima na ovom događaju, razmene mišljenja i ostvare nove kontakte.

Business intelligence Institute zahvaljuje svim partnerima na velikoj i profesionalnoj podršci da se ovaj događaj u Nišu uspešno realizuje.

 

 

 

Pročitajte još