Business Intelligence Institute prijatelj izložbe „Joie de vivre“

Kreativnost odavno više ne pripada samo pesnicima, slikarima ili muzičarima. U to se možete uveriti u petak 14. juna, kada će u galeriji GREEN DOOR, Kralja Petra 61, Beograd, u 19h biti otvorena izložba „Joie de vivre“, autorke Lane Vuković.  Veliko nam je zadovoljstvo što je Business Intelligence Institute prijatelj izložbe.

Nakon profesionalne afirmacije u oblasti ekonomskih nauka (radeći kao regionalni finasijski menadžer u multinacionalnoj korporaciji), autorka se umetničkom stvaranju “vraća” 2018.g. kada je pristupila umetničkom ateljeu Pero art centar , čiji je i danas član. Svaki slobodan trenutak koristi da slika i do sada je učestvovala je na 7 grupnih izložbi u Kući Kralja Petra I u Beogradu. Na ovoj prvoj  samostalnoj izložbi,  koja na neki način predstavlja retrospektivu njenog dosadašnjeg umetničkog angažovanja, predstaviće se ikonama i slikama u tehnici akril na platnu i ulje na platnu.

“Neopterećena akademskim pravilima, Vukovićeva slika intuitivno, bez razmišljanja o tome šta je prihvatljivo, a šta nije, šta je ispravno, a šta “pogrešno”. Njena radoznala priroda, hrabro komunicira sa slikarskim platnom, koje počinje da priča svoju priču kroz bojeni pokret”, napisala je dr Olivera Erić, kustos galerije FLU, koja će otvoriti izložbu.

Postavka je otvorena za posetioce  do 20. juna 2024. godine.

 

Pročitajte još