GALENIKA KUPUJE LIFEMEDIC I PROŠIRUJE PORTFOLIO PROIZVODA

Beograd, 19. oktobar 2023. – Farmaceutska kompanija Galenika, jedan od najvećih proizvođača farmaceutskih proizvoda u Srbiji i regionu, proširuje poslovanje akvizicijom kompanije Lifemedic d.o.o. iz Beograda. Ovom transakcijom Galenika postaje vlasnik 100% srpsko-slovenačke kompanije Lifemedic i preuzima ekskluzivnu distribuciju programa proizvoda renomirane italijanske farmaceutske kompanije Pharmalife Research, za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore.

Transakcija će biti završena nakon procesa odobrenja antimonopolskih komisija na tržištima Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore, što se očekuje krajem četvrtog kvartala 2023. godine, a nakon čega će početi proces integracije.

Kompanija Galenika je strateški posvećena stalnom proširenju svog asortimana proizvoda u korist potrošača. Prepoznatljivost brenda, kvalitet, pouzdanost i poverenje u Galenikine proizvode, kompaniju čini uspešnom decenijama. Ovom akvizicijom, Galenika dosledno nastavlja da širi svoj portfolio proizvoda.

Od kada je postala deo brazilske NC Grupe, Galenika je ostvarila značajan rast poslovanja i međunarodnu ekspanziju. Akvizicija kompanije Lifemedic i početak saradnje sa italijanskim proizvođačem Pharmalife Research predstavlja još jedan korak u internacionalizaciji Galenikinog poslovanja i potvrđuje našu potpunu posvećenost investicijama i inovacijama u skladu sa savremenim potrebama potrošača. Pharmalife Research u svom portfoliju ima više od 400 proizvoda i izvozi u 60 zemalja širom sveta. Srećni smo što smo pronašli globalnog partnera koji deli naše vrednosti posvećenosti kvalitetu proizvoda i zdravlju“, rekao je Rikardo Vian Markes, generalni direktor Galenike.

Lifemedic je srpsko-slovenačka kompanija sa dugogodišnjim iskustvom u distribuciji dijetetskih suplemenata i kozmetičkih proizvoda koje proizvodi ugledna biofarmaceutska kompanija – Pharmalife Research iz Italije, a čiji je Lifemedic ekskluzivni uvoznik i distributer za tržišta u regionu. Kompanija ima stabilan dvocifren rast i partnerstvo sa preko 5.000 apoteka i maloprodajnih lanaca u celom regionu. Pharmalife Research je pouzdan farmaceutski partner u oblasti pedijatrije, dijetetskih suplemenata, dermokozmetike i fitoterapije, kako u Italiji tako i na međunarodnim tržištima.

„Kvalitet, pouzdanost, inovativnost, naučni pristup i preduzetnički duh „Made in Italy“ doveli su do toga da se Pharmalife Research pozicionira kako na domaćem, tako i na međunarodnom tržištu. Kvalitet na prvom mestu, zajedničke vrednosti i međunarodna ambicija su nešto u čemu smo prepoznali kompaniju Galenika i zato smatramo da je Galenika pravi partner i dugoročna podrška saradnji u postizanju zajedničkih globalnih ciljeva“, rekla je vlasnica kompanije Pharmalife Research, dr Ana Krupi.

Nakon 14 godina uspešnog poslovanja Lifemedic d.o.o. u Srbiji i regionu, kao i kontinuiranog rasta i razvoja Pharmalife brenda i proizvoda, smatram da će ova akvizicija sa Galenikom doneti još dodatnih vrednosti i ostvariti dalju ekspanziju Pharmalife proizvoda u regionu“, rekao je Zoran Stanimirović, generalni direktor Lifemedic d.o.o.

 

 

 

 

 

Pročitajte još