Konferencija “Transport i logistika: U srcu privrede”

– U fokusu: Uticaj globalnih ekonomsko-geopolitičkih trendova na industriju, nove strategije lanaca snabdevanja, smanjenje emisije CO2, sprovođenje digitalnih inicijativa, napori za podršku regionalnoj ekonomskoj integraciji

Konferencija “TRANSPORT I LOGISTIKA: U SRCU PRIVREDE”, održaće se 26. oktobra 2023. godine, s početkom u 10.00, u Privrednoj komori Srbije, Resavska 13 – 15, Beograd

Zamišljena u formi interaktivnog i dinamičnog dijaloga, ovogodišnja, druga po redu konferencija, ima za cilj da ponudi inovativna rešenja i nove strategije ali i identifikuje kritična pitanja koja se tiču sektora transporta i logistike, kao što su: uticaj globalnih ekonomsko-geopolitičkih trendova i iznalaženje jedinstvene strategije, pronalaženje novih scenarija i ideja u cilju konkuretnost na tržištu, smanjenje emisije CO2—Zeleni dogovor, suočavanje sa aktuelnim izazovima: od povećanih operativnih troškova u logistici do eksplozivnog rasta e-trgovine, digitalne inicijative i primena veštačke inteligencije, iskustva i vizije za budućnost žena na vodećim pozicijama u logistici, napori za podršku regionalnoj ekonomskoj integraciji uz fokus na moguće olakšice u trgovini i transportu.

Učešće na konferenciji potvrdili su visoki predstavnici Svetske banke, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, Uprave carine Republike Srbije, Uprave carine Republike Italije, Nacionalnog udruženja transportnih kompanija Republike Italije, i Slovenije, Luke Rijeka, Slovenačkih i Hrvatskih železnica, direktori vodećih transportnih kompanija poput MSC Global Shipping Company, Moller Maersk Group, Dragon Maritime Group, Transfera, Fercam, Intereuropa AD, Nelt, Samer & Co. Shipping, Metrans Grupa, Srbija Kargo, Milšped, ali i kompanija kao što su IMLEK, Ananas i sl, kao i vodeći eksperti i lideri iz industrija transporta, logistike, lanaca snabdevanja, elektronske trgovine, digitalizacije i sl.

Konferenciju u partnerstvu organizuju Udruženje italijanskih industrijalaca – Konfindustrija Srbija, Privredna komora Srbije, Slovenački poslovni klub i Hrvatska gospodarska komora.

Kompletan program konferencije pogledajte OVDE

Ovo je idealna prilika da sagledate izazove sa kojima se danas suočava sektor transporta, logistike i lanaca snabdevanja i povežete se s liderima u ovim oblastima.

Ne propustite priliku da budete deo ovog važnog događaja, prijavite se putem LINKA

 

Pročitajte još