Održan prvi seminar ESG Laba

U utorak, 21.05.2024. je u sedištu Business Intelligence Institute uspešno realizovan prvi seminar ESG Laba – inicijative Konfindustrije Srbija uz podršku Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) i u saradnji sa partnerima: Banca Intesa, Bureau Veritas, Business Intelligence Institute, Deloitte, SIAD Group i advokatska kancelarija Sekulović, koja ima za cilj pružanje praktične podrške malim i srednjim preduzećima u usvajanju i implementaciji ESG standarda i održive poslovne prakse.

Seminar je otvorio dr Ilija Đekić ispred kompanije Bureau Veritas, koji je govorio o značaju GRI standarda koji omogućavaju organizacijama da razumeju i prikažu svoj uticaj na privredu, životnu sredinu i ljude na uporediv i kredibilan način, čime se povećava transparentnost njihovog doprinosa održivom razvoju.

Tokom drugog dela seminara, Aleksandra Mitić iz advokatske kancelarije Sekulović predstavila je zakonski okvir koji se odnosi na tretman otpadnih voda u industriji. Mitić je istakla važnost pridržavanja zakonskih regulativa kako bi se osigurala ekološka održivost i smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu.

Radove je zatvorio Luka Belokio iz kompanije SIAD Groupkoji je govorio o tretmanu vode i tehnološkim rešenjima koja mogu pomoći u dostizanju ESG standarda. Tom prilikom predstavljene su najnovije tehnologije koje omogućavaju efikasno upravljanje vodnim resursima.

Seminar je pružio dragocene uvide i praktične savete za sve učesnike, ističući važnost ESG standarda za dugoročni održivi razvoj i konkurentnost na tržištu.

Hvala svim našim članicama, kompanijama učesnicima i partnerima na podršci, angažovanju i učešću u jučerašnjem seminaru.

 

Pročitajte još