Otvorena izložba „Joie de vivre“ autorke Lane Vuković

Beograd, 14. jun 2024. – Kreativnost je u punom sjaju zasijala u petak u galeriji GREEN DOOR, na otvaranju izložbe „Joie de vivre“ autorke Lane Vuković. Izložba je okupila mnogobrojne ljubitelje umetnosti koji su imali priliku da uživaju u jedinstvenom stvaralačkom izrazu umetnice koja je, nakon profesionalne karijere u ekonomiji, pronašla svoj put do umetnosti.

Lana Vuković, regionalni finansijski menadžer u multinacionalnoj korporaciji, umetničkom stvaranju se vratila 2018. godine, pridruživši se umetničkom ateljeu Pero art centar. Od tada, svaki slobodan trenutak koristi da slika, što je rezultiralo učešćem na sedam grupnih izložbi u Kući Kralja Petra I u Beogradu. „Joie de vivre“ predstavlja njenu prvu samostalnu izložbu koja na neki način sumira njen dosadašnji umetnički angažman.

Izložbu je otvorila dr Olivera Erić, kustos galerije FLU, koja je istakla: „Neopterećena akademskim pravilima, Vukovićeva slika intuitivno, bez razmišljanja o tome šta je prihvatljivo, a šta nije, šta je ispravno, a šta ‘pogrešno’. Njena radoznala priroda hrabro komunicira sa slikarskim platnom, koje počinje da priča svoju priču kroz bojeni pokret.“

Posetioci su imali priliku da se dive ikonama i slikama u tehnikama akril na platnu i ulje na platnu, koje su izložene u ovoj postavci. Izložba nudi dubok uvid u emotivni i umetnički svet Lane Vuković, istražujući njenu sposobnost da kroz boje i oblike izrazi svoju „radost življenja“.

Veliko nam je zadovoljstvo što je Business Intelligence Institute podržao ovu izložbu kao prijatelj događaja, prepoznajući važnost povezivanja umetnosti i biznisa.

Izložba „Joie de vivre“ biće otvorena za posetioce do 20. juna 2024. godine, i srdačno pozivamo sve zainteresovane da posete galeriju GREEN DOOR na adresi Kralja Petra 61 i uživaju u ovoj izuzetnoj postavci!

Pročitajte još