Radni doručak sa Nacionalnom službom za zapošljavanje

U Beogradu, dana 15.05. Slovenački poslovni klub je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje organizovao uspešan radni doručak na temu Prezentacija javnih poziva i subvencija Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije.

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa javnim pozivima u okviru mera aktivne politike zapošljavanja i svih ostalih mera i usluga Nacionalne službe zapošljavanja.

Uvodnu reč imala je Milena Mihajlović, ispred Slovenačkog poslovnog kluba, koja je pozdravila sve prisutne i poželela dobrodošlicu na još jedan radni doručak koji je okupio predstavnike iz HR sektora različitih kompanija.

Vrlo korisno i informativno predavanje održao je Darko Marjanović, Službenik za metodologiju posredovanja u zapošljavanju – razvoj odnosa sa poslodavcima, Nacionalna služba za zapošljavanje.

Predstavljene su sve mogućnosti koje Nacionalna služba za zapošljavanje nudi poslodavcima, a koje uključuju podršku i pomoć pri zaposlenju, pretraga baze kandidata i njihova psihološka procena, kao i besplatno oglašavanje putem sajta i oglasnih tabli…

U okviru svog predavanja, Darko je govorio o javnim pozivima i konkursima koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, naročito onih namenjenih poslodavcima, kao i zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Prisutnima je predstavio i subvencije za samozapošljavanje, za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, kao i subvencije zarade za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva.

Ukazao je na mere pripravništva za mlade sa visokim i srednjim obrazovanjem, meru sticanja praktičnih znanja, kao i meru obuke na zahtev poslodavca. Takođe, naglasio je važnost tih mera za podizanje nivoa zapošljivosti u zemlji i pozvao sve zainteresovane strane da se obrate NSZ i iskoriste razne pogodnosti prilikom zapošljavanja kandidata.

Nakon radnog dela, usledio je networking uz doručak, gde su učesnici imali priliku za razmenu novih ideja, kao i dosadašnjih iskustava iz ove oblasti.

 

 

Pročitajte još