SEE ENERGY 2023

SEE ENERGY 2023 konferencija je prepoznata kao praktična i nadasve korisna i inspirativna za sve učesnike, pružajući priliku za razmenu znanja i iskustva u cilju postizanja održive energetike. Stoga, događaj okuplja predstavnike kompanija iz oblasti energetske proizvodnje, distribucije i snabdevanja, stručnjake i lidere iz industrije obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, predstavnike vlada, regulatornih tela i agencija za energetiku, finansijske eksperte i investitore koji se bave energetskim sektorom, kao i akademike i inovatore u oblasti energetike.

Njihov cilj je proširiti informacije o održivoj budućnosti što većem broju ljudi i zajedno raditi na promociji održive energetike, te je konferencija hibridnog formata i bez kotizacije.

 1. oktobar (ponedeljak)
  • 09:30 Dekarbonizacija u privredi: Inovacije, izazovi i konkurentnost
  • 11:00 Dekarbonizacija u saobraćaju: Inovacije, infrastrukturna podrška i održiva baterija
  • 12:40 Dekarbonizacija u naftnoj industriji: Biogoriva, solar i zeleni vodonik
  • 14:30 Priključenje na elektroenergetsku mrežu i baterije za skladištenje električne energije: Ključni
  stub energetske tranzicije
  • 15:30 Tržište električne energije: Korporativni PPA Ugovori, cene i dostupnost kreditnih linija

Fokus drugog dana konferencije „Dan toplotnih pumpi“ uz partnerstvo sa GIZ organizacijom je na tehnologijama, implementaciji i finansiranju toplotnih pumpi.

 1. oktobar (utorak)
  • 09:30 Strateški i zakonodavni okvir za razvoj toplotnih pumpi
  • 10:50 Edukacija i sticanje veština u sektoru toplotnih pumpi
  • 11:30 Primeri dobre prakse iz EU: Iskustvo EU u implementaciji toplotnih pumpi, Evropsko udruženje toplotnih pumpi (EHPA)
  • 11:45 Tehnologije i finansiranje toplotnih pumpi

Učesnici na konferenciji su predstavnici renomiranih i uspešnih kompanija u svojim oblastima poput Viessmann, Henkel, Siemens, ABB, Schneider Electric, Energy Net, Green Balancing Group, NIS, Mol Srbija, Erste banka, CWP Global, Rimac Energy, EneL PS, Energotehnika Južna Bačka, Triglav, Globos osiguranje, Marsh osiguranje, ACB osiguranje, Gecić advokatska kancelarija, CMS kancelarija, Charge & GO, AskUs, 360 Mobility, Stark Energy. Takođe, u diskusiji na panelima učestvovaće predstavnici ambasada, državnih i međunarodnih organizacija: Ambasada Brazila, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo za javna ulaganja, Elektropriveda i Elektrodistribucija Srbije, EBRD i GIZ.

Kotizacije su besplatne, a konferencija se može pratiti uz lično i online prisustvo, uz obaveznu registraciju na sledećem linku – registracija.

Pročitajte još