XXV GITAR ART – MARCIN

Nakon rasprodatih koncerata i ogromnog uspeha njegovih turneja po Americi, Japanu, Kanadi i Evropi, nova gitarska zvezda i najveći talenat našeg vremena Marcin stiže po prvi put u Beograd! Koncert će se održati 16. maja u MTS dvorani u okviru 25. Guitar Art FestivalaUlaznice su u prodaji u okviru prodajne mreže Tickets.rs i na blagajni MTS dvorane.

On je gitarista, kompozitor i umetnik koji izbegava krute okvire i stvara potpuno novu definiciju gitarske muzike. Marcin kombinuje najpoznatije klasične aranžmane, obrade savremenih pesama i svoje autorske kompozicije, to je muzičko putovanje od Betovenove Pete simfonije, preko Kašmira Led Zepelina, do virtuoznih originalnih kompozicija. Pripremite se za novi zvuk i njegovu eksploziju gitare, koja će naterati vaše uši da preispitaju fiziku zvuka. Publika na njegovim koncertima tvrdi da on svoju gitaru može da natera da šapuće, plače ili peva. Marcin, jedan je od najneobičnijih virtuoza na gitari našeg vremena. U njegovoj kombinaciji fingerstajla, perkusija i flamenko tehnike, on ponovo izmišlja gitaru kao instrument neograničenih mogućnosti.

Na beogradski koncert Marcin dolazi sa moćnom podrškom violine, basa i bubnjeva koji ga prate na turneji.

Marcin je fenomen koji je očarao svet, njegov uticaj i popularnost vrtoglavo rastu. On je nova gitarska zvezda i zasluženo je stekao svetsku popularnost, milionske preglede i najveću online publiku. Njegovi snimci, energično sviranje i revolucionarno kombinovanje stilova ostvarili su stotine miliona pregleda i privukli pažnju vodećim izdanjima poput Rolling StoneClassic FMGuitar WorldMetal HammerBillboard i drugih.

Marcin je takođe globalni ambasador brenda Ibanez Guitars. Sarađivao je s vodećim zvezdama gitarskog sveta, kao i sa umetnicima poput Džordana Rudesa iz Dream Theater-a i članovima Kraljevskog filharmonijskog orkestra. Pisao je aranžmane za gitaru i komponovao muziku za globalni fenomen, seriju One Piece Live Action u produkciji Netflixa, a takođe je radio marketinšku kampanju sa kompanijom Google.

On je počeo da svira gitaru sa deset godina i ubrzo je postigao izuzetan uspeh na lokalnim i internacionalnim takmičenjima klasične gitare. Marcin je prvi put dospeo u žižu javnosti 2015. godine osvajanjem najprestižnijeg televizijskog talent šoua u Poljskoj pod nazivom “Must Be The Music”. Nakon lokalnog uspeha, sa svega 16 godina objavio je svoj nezavisan debi album HUSH. Glavni singl sa albuma bio je njegov aranžman za pesmu Asturias, koji je munjevito stekao izuzetnu popularnost među gitaristima širom sveta. Njegovi snimci prikupili su preko 200 miliona pregleda online, a ključni doprinosi ovom broju su njegovi solo aranžmani za akustičnu gitaru poznatih pesama iz različitih žanrova, uključujući Mesečevu sonatuKashmir, Betovenovu Petu simfonijuShape of YouStill D.R.E.Toxicity.

Pobeda na najprestižnijem italijanskom talent šou-u 2018. godine i učešće u “America’s Got Talent” 2019. godine utvrdili su njegov status kao umetnika prepoznatog širom sveta.

Marcin dolazi specijalno na jubilarno 25. izdanje Guitar Art Festivala, koji će se održati od 15. do 19. maja u Beogradu. Tokom 5 festivalskih dana održaće se 10 velikih koncerata na više lokacija u Beogradu. Beograd još jednom postaje gitarska prestonica koju će posetiti preko 300 gitarista iz celog sveta i 11 delegacija zemalja Jugoistočne Evrope.

 

Pročitajte još