BALKANS GO CIRCULAR 2023

Pozivamo vas da se pridružite na stručnoj konferenciji Balkans Go Circular 2023, koja će biti održana 22. novembra 2023, 10h-18h na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, Jove Ilića 154 (nova zgrada) u hibridnom formatu. Pored ekspertskih panela sa fokusom na region, ove godine izdvajaju se dve posebne praktične stavke:

  1. Masterklas Milana Veselinova o cirkularnoj ekonomiji za sve prisutne koji će govoriti o praktičnim alatima i potrebama za implementacijom CE vidljivim već u 2024.
  2. SME Tačka podrške, u okviru koje ćete imati priliku da se direktno konsultujete oko strateških, tehničkih, finansijskih i izazova u vezi sa upravljanjem industrijskog otpada i otpadnih voda.

Skupu će se obratiti Janez Potočnik, kopredsedavajući UNEP-OVOG međunarodnog panela za resurse, William Neale, savetnik za cirkularnu ekonomiju u Evropskoj komisiji (Generalni direktorat za životnu sredinu) kao i istaknuti aktivista Harald Friedl. Nakon toga slede tri panel diskusije koje će u fokus staviti teme:

  1. Cirkularna ekonomija na Balkanu 2023/2024: politike, nove zakonske obaveze i strateške prilike
  2. Potrebe velikih lanaca nabavke za cirkularnim potrebama. Koje su cirkularne promene, usluge i proizvodi potrebni na trzistu regiona.
  3. Kako doći do tehničke, stručne i finansijske podrške za cirkularno poslovanje.

Na kraju radnog dana očekuje nas masterklas Milana Veselinova, koji će tokom jednočasovnog predavanja dati ekspertski uvid u cirkularna rešenja za trenutne izazove na tržištu. I ove godine Balkans Go Circular 2023 priprema poseban deo progama posvećen podršci malim i srednjim preduzećima prilikom transformacije na cirkularno poslovanje. Predstavnici malih i srednjih preduzeća biće u prilici da tokom konferencije realizuju kraće konsultacije sa predstavnicima fondova i banaka, te sa poslovnim i tehnickim ekspertima, i na taj način dobiju direktne informacije o modelima saradnje i finansiranja koji odgovaraju njihovom poslovanju. Pridružite nam se i upoznajte finansijere, buduće saradnike, provajdere zelene tehnologije, odgovorne poslodavce, predstavnike najuspešnijih kompanija iz čitavog regiona koji posluju po modelu cirkularne ekonomije, stručne konsultante i osnažite svoju poslovnu mrežu.

Ostale informacije možete pronaći na portalu Balkans Go Circular 2023. Učešće na konferenciji je besplatno, a svoj dolazak možete potvrditi putem linka. Kontakt osoba: Katarina Ostojić Pekušić, koordinatorka cirkularnih događaja Cirekon, M: 064 183 4366, E: katarina.ostojic-pekusic@cirekon.rs.

 

Pročitajte još